Author Topic: Experts in Sweden  (Read 36509 times)

Offline Bobby_B

 • Posting Member
 • *
 • Posts: 16
Förresten, någon som vet om det finns något sätt att kolla upp om lidingökliniken ljuger om dom ca 100 st operationer dom gjorde förra året. Det skulle ju vara spiken i kistan om man kunde bevisa det!

Offline terre

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 81
Jag vet inget sätt att kolla upp det på, men tycker att det vore oproffsigt om dom nu skulle ljuga om hur många operationer dom gör och inte har egna bilder.

Ja det är jag, jag ska nog in på en kostnadsfri konsultation nu i kommande vecka, har kontaktat dom igen (kostnadsfri för att jag redan varit på en). Nu gäller det bara att våga säga något till föräldrarna :P vill säga det så fort som möjligt skulle vara skönt, känner att när jag väl har gjort det så kommer det gå snabbt efteråt, för jag själv är inte nervös för operationen eller så :P

Offline Viking75

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 89
Alltså jag var ruskigt nogrann innan jag valde att flyga till USA för min OP. Detta till trots, har jag nu gjort en revision hos samma läkare i USA "Jacobs".

Jag har träffat de flesta ledande kirurgerna i Sverige och faktum är att tom Ulf Samuelsson på AK tyckte jag skulle göra min andra OP (som verklar mycket lyckad) i USA då han omöjligt kunde se hur man skulle kunna utföra fat flaps osv vilket jag nu gjort.

Min andra OP berodde på att för mycket kortison injecerades i ärrvävnad vilket ledde till fettatrofi som förstörde resultatet. Detta berodde nog på att Jacobs ville bespara mig flera resor och gav mig för mycket på en gång. (ett misstag han inte gör om)
Svenska experter försökte injesera juvederm vilket bara inneburit större problem, men nu är bortopererat och täckt av fat flaps.
Troligast är att jag kommer få ett resultat med det ena brösten nååågot större än det andra och även behöva lite kortison i inre ärrvävnad om något halvår. Jag betvivlar att någon kommer att kunna se att jag opererats när jag är färdigläkt om några månader.

Jag har i Sverige varit i kontakt med flera leverantörer av kompressionsvästar och material som används av Sveriges plastikkirurger och jag kan säga att det är Akademikliniken som gör flest operationer av detta slag!

Nu till en sak som jag tror är viktig att reda ut. Vissa bodybuilders kan behöva minimalt med fettsugning vilket faktiskt är det som gör att operationen i efterhand är lite smärtsam.
Men 98 procent av oss vanliga dödliga kommer att behöva fettsugning också annars blir det inte bra.

Offline terre

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 81
Tråkigt att höra om dina "erfarenheter" med läkare i Sverige. Har du varit på a*t clinic i Göteborg?

Hoppas du är/blir nöjd med dina resultat iaf :)
« Last Edit: April 28, 2015, 10:40:37 AM by terre »

Offline Viking75

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 89
Jag har en barndomsvän som arbetar som plastik kirurg på Art Clinic.

Alltså det är så med gynecomasti operationer att de uppfattas som "enkla" här i sverige. Problemet är att kirurgerna inte hänger med vad gäller vilka resultat som kan uppnås i tex USA och England.
Många gånger är slutresulatet av en Op i Sverige startpositionen för de mest erfarna kirurgerna som verkligen kan det här utomlands.

Personligen hade jag jävulsk otur som har behövt åka tillbaka 3 ggr till staterna. Men en flygbiljett i dag är inte särskilt dyr. Man hyr en sjöterska ca 6 timmar totalt, och har tom tid och möjlighet att göra USA om än lite trist att vara där själv.


Jag uppskattar verkligen att du önskar mig ett gott resultat, det är verkligen en jobbig väntan innan man vet säkert. Jag säger att INGEN vet innan ca 4-6 månader då du först kan vara hyggligt säker på hur resultatet kommer att se ut inom 1 år som är den slutliga tiden det kan ta att läka.

Offline Rumpan

 • Posting Member
 • *
 • Posts: 23
Klart det måste finnas duktigt folk i Sverige! Så jäkla svår operation (jämfört med näsa och sådana operationer) kan det ju inte vara. Som sagt, erfter lite surf så kan ju vi här på forumet en hel de.

Alltså, jag har hittat folk på bodybildarforum som gjort på lidingökliniken och varit nöjda, så det är väl därför jag inte helt skitit i det alternativet. Sedan verkar det ju fortfarande bara vara spekulationer om att det inte är deras bilde, du kanske kan skicka länk till den sidan som alltså då äger dessa bilder Supersonic, så man kan kolla upp det ordentligt. Som sagt, jag säger inte att du ljuger, men jag kan inte heller bara gå på påståenden av en person. Vilka läkare gick du till på den kliniken? Varför gick du till två olika, brukar man inte träffa en?

Jag har absolut mycket körtel, så det är inte säkert att det skulle behövas fettsugas så mycket, men jag kan iof tänka mig att det ibland måste göras för att få en snygg övergång.

Har vi alltså igen på detta forum som gjort den i sverige och kan rekommendera en klinik som vi andra har möjlighet att uppsöka. Jättekul att du delade med dig av dina tankar Rumpan, det som är synd är att detta inte är en läkare jag kan uppsöka :( Hur gammal är du, tänkte mest för att du ändå fick det betalt fast det var fettsugning bara och alltså inga fysiska besvär alls egentligen.

Terre, du är mycket inne på ArtClinic alltså?

Jag är lite över 20 :) Men de gäller att nästan gråta för att få medlidande..

Offline Viking75

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 89
Rumpan,

Det är inte särskilt svårt att få OP betald av landstinget i Sverige. Flera av dessa har avtal med privata kliniker som utför operationerna i praktiken. (ett exempel är Art Clinic i Göteborg)

du behöver inte övertyga mig, jag vet hur man känner sig när man lider av gyno! det suger.

Det är resultaten av kirurgin i Sverige som är problemet.
Men å andra sidan har jag träffat folk som har fått goda resultat både i Sverige och Danmark.
Men som du förstår så har jag också varit i kontakt med betydligt fler som anlitat "våra" kirurger och är väldigt besvikna. Det lustiga är att flera fall kunnat undvikas genom korrekt kompression, återhållsamhet vad gäller massage osv. De flesta som drabbas av komplikationer gör det helt i onödan som jag ser det. Man saknar kunskap då man inte gör volym operationer med god uppföljning. (man utgår från handboken) som är för gammal!

En stor effekt av missnöje är att man inte "vågar" vara tillräckligt aggressiv i sin kirurgi och således uteblir en stor del av resultatet. Det var så Bermant jobbade på sin tid med undantaget på att han var jävligt duktig på att ta bort körtelvävnat under vårtgården och ersätta med levande fett vilket inte görs i Sverige.
Dr Jacobs, Delgado, Pope jobbar på liknande sätt vid behov men är aggresivare än svenskarna.

Offline terre

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 81
Tror du inte de svenska lär sig av nya metoder från tex USA? Och använder en bra teknik? Menar du alltså att dom tar bort för lite körtel och gör för lite fettsugning? Det borde dom väl lära sig allt eftersom kan man tycka. Jaså utför din barndomsvän gynekomasti också? Skulle verkligen vilja undvika att åka utomlands för att få detta gjort :(

Offline Viking75

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 89
Terre,

Jag förstår dig precis. Det är inget litet steg att åka utomlands och som i mitt fall åka själv dessutom. Då det inte genomförs särskild många operationer i Sverige så tror jag inte heller att någon klinik har råd eller lust att specialicera sig i detta! Som sagt vettigaste alternativet om du ska göra det i Sverige tror jag är AK i Stockholm fråga efter ULF S.
Jag har träffat honom vid flera tillfällen nu, då han behandlar mig för en medfödd sjukdom. Han är mycket skicklig överlag men ingen specialist inom gynekomasti. Dock är han den jag träffat som jag faktiskt tror skulle lyckas bäst. Men allt är ju så beroende på hur din situation ser ut.
Han trodde tex inte att fat flaps eller att ta bort mer vävnad var möjligt inför min revision. Jag har totalt tagit bort ytterligare 500 cc samt har flera utförda fat flaps som fungerat bra hittils.
Erfarenheten finns helt inte av vad man kan uppnå, och törs man för mycket så kan jag lova dig att du kommer se ganska konstig ut sen...

Jag hjälper dig gärna oavsett vart du gör din operation, du kanske kan lägga upp några foton då det alltid underlättar.

Vad gäller min barndomskamrat så vet jag inte hur många han har gjort osv. Det är som du förstår ingenting jag har velat diskutera då vi inte umgås idag osv.
Jag har dock träffat patienter som har gjort andra operationer hos Art clinic och varit nöjda, Bröstförstoringar, tummy tucks osv. Det finns en duktig kille som heter Per Windh som jobbar där.


Offline terre

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 81
Ok, riktigt modigt av dig att våga göra det iallafall! Jag får kanske ta och kolla upp honom då, men fick en bra känsla av A*t clinic när jag var där.

Jag har en tråd här på forumet med några bilder: www.gynecomastia.org/smf/4/pictures-before-possible-mild-gyno-surgery/

Som jag skriver så har jag ett milt fall med lite körtel och lite fett, så på mig hade ju ingreppet inte varit stort så att säga. Tror mitt fall kallas puffy nipples mer, och mina bröst hade i princip sett normala ut bara mina bröstvårtor inte stack ut som dom gör. Vad tror du?

Tack för ditt stöd det uppskattas enormt!
« Last Edit: April 28, 2015, 10:41:23 AM by terre »

Offline Viking75

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 89
Ja puffy nipples!

Med rätt kirurg skulle du kunna se riktigt bra ut! samtidigt finns det inget så svårt som att få till puffy nipples som du har. Det vanligaste misstaget är att man går in och plocka bort körtelvävnad och sedan "glömmer" att "släppa" upp huden runt omkring vårtgården så att överskottshuden kan ta vägen någonstans.

Offline terre

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 81
Men är det inte det dom gör vid fettsugningen? Han förklarade för mig att han skulle ta både körtel och fettsuga, då undrade jag varför fettsuga, då sa han något sådant om huden har jag för mig, och att det måste göras för bästa resultat.

Tror du inte dom kan det? :P

Offline Viking75

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 89
Det är skillnad på att fettsuga och att "släppa" på huden runt vårtgården genom att tex köra med cannulan tätt intill huden utan att ha sugen på. Detta resulterar i att fettet och huden har möjlighet att röra på sig. Annars riskerar du veck i bröstvårtan samt att den kan puffa ut enkelt igen.
Med rätt kompression i ditt fall minst sagt 6 veckor med gördel eller kraftig väst och sedan ytterligare 1-2 månader med minsta möjliga under armour tröja skulle du komma långt.

Jag tror nog ev att du fixar operationen här hemma! men jag skulle fokusera på hur de tänker lägga ärren, eftervård av dessa. Jag har tusen tips men vad föreslog dom i form av eftervård och hur skulle dom lägga ärren?

Offline terre

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 81
Ofan ok.

Ärren skulle han lägga små runt vårtgårdskanten eller vad det kallas, och "fettsugningshålen" skulle han nog göra från några olika håll och lägga dom utspritt så andra inte skulle se ett mönster i 2 likadana prickar på bröstet, vet ej hur jag ska förklara men du vet säkert vad jag menar. Jag skulle få en kompressionsväst av dom. Eftervård av ärren kommer jag inte ihåg, var så längesen jag var där men är kanske på G till en ny konsultation. Dock kommer jag inte ihåg om han sa något om det där med huden och "cannulan" utan att suga. Det kanske dom gör men inte nödvändigtvis sa det eller att jag glömt det.

Är det inte lite taskigt om man kommer dit och ställer massa frågor och nästan ifrågasätter dom? Haha :P

Hur var ditt fall förresten? Har du några före/efter bilder?

Offline Viking75

 • Bronze Member
 • **
 • Posts: 89
Du ska absolut inte gå med på att dom fettsuger ditt bröst från 2 olika håll i ett "kors" mönster.
Det är gamla skolboken så det skriker om det.
De små små ingångshålen som dom lägger på sidan av ditt bröst är inga problem. Men lägger dom dessutom 2 st snitt på framsidan( vilket jag vet är vad dom vill) så riskerar du direkt att focus kommer att hamna där. Det är det känsligaste stället på hela kroppen vad gäller att få ärr osynliga. Kolla på folk som gjort hjärtoperationer. dessa ärr är nästan alltid röda och upphöjda. I USA använder de konkava, böjda och konvexa cannulas för att komma åt att genomföra en jämn och fin fettsugning utan att göra fler ingångshål vid bröstet.

Kommer du in och berättar det blir du dock idiotförklarad.

Rent tekniskt skulle de kunna fettsuga genom öppningen i vårdgården, men bara att ha behovet att göra det från fler hål är ett stort NEJ från min sida.


 

SMFPacks CMS 1.0.3 © 2024